Ändra matvanor

  • Kött eller fisk     

Här måste jag svara fisk. Både för att det är godare, fräschare och nyttigare. Men också för att jag faktiskt har bestämt mig för att försöka börja äta mindre kött. Både för min egen och för miljöns skull.

I nuläget så äter vi rött kött hemma max två dagar i veckan. På sikt är planen att vi ska minska ännu mer. Istället för kött äter vi fisk, kyckling och vegetariska alternativ. Två dagar är helt vegetariska.

Det känns schysst för oss, schysst för miljön och schysst för djuren. Genom att vi försöker ändra våra vanor i små steg tror jag att vi kommer ha lättare att hitta ett hållbart koncept som passar och funkar hemma hos oss för en lång tid.

Jag vet att det bästa kanske vore att sluta äta kött helt och hållet, men det känns för skrämmande för mig. Plus att jag, trots att jag inte tycker om att erkänna gillar att äta både kött fisk och skaldjur och har svårt att  tänka mig att sluta med det helt.

Ingen kan göra allt men alla kan göra lite och många bäckar små ni vet!